Αναβάθμιση της ενότητας Powershell DbaTools – Εκμάθηση βάσης δεδομένων

1
Αναβάθμιση της ενότητας Powershell DbaTools – Εκμάθηση βάσης δεδομένων

Μπορεί να χρησιμοποιείτε τη λειτουργική μονάδα DbaTools για διαχείριση του SQL Server με το Powershell. Πώς λοιπόν αναβαθμίζουμε τη μονάδα Powershell DbaTools και ποια είναι η έκδοση της ενότητας dbatools που χρησιμοποιείτε, θα σας μιλήσω γι ‚αυτά σε αυτό το άρθρο.

Πρώτα απ ‚όλα, πρέπει να εγκατασταθεί το dbatools. Εάν είναι εγκατεστημένο, μπορούμε να μάθουμε τις πληροφορίες έκδοσης με την ακόλουθη εντολή.

Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, χρησιμοποιούμε την έκδοση 0.9.834, οπότε πώς χρησιμοποιούμε τη νέα έκδοση; (Μπορείτε να δείτε τα ιστορικά έκδοσης από τον παρακάτω σύνδεσμο)

Το άνοιγμα ενός powershell ως διαχειριστής και η εκτέλεση της παρακάτω εντολής θα είναι αρκετό για να κάνετε αναβάθμιση.

Η έξοδος της εντολής είναι η εξής.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ας κάνουμε ξανά τον έλεγχο έκδοσης.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, αναβαθμίσαμε με επιτυχία τη μονάδα dbatools. Η πιο σημαντική βελτίωση είναι ότι η σύνδεση Azure είναι πλέον διαθέσιμη με αυτήν την έκδοση.

Μπορούμε τώρα επίσης να διαχειριστούμε τις βάσεις δεδομένων Azure χρησιμοποιώντας Powershell και DbaTools. Επιπλέον, έχουν φτάσει 13 νέες εντολές. Η λίστα με τις εντολές που προστέθηκαν πρόσφατα είναι η εξής.

Προσθήκη-DbaDbRoleMember

Get-DbaDbRole

New-DbaDbRole

New-DbaInstanceRole

Remove-DbaDbRole

Remove-DbaDbRoleMember

Remove-DbaInstanceRole

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar