Μετεγκατάσταση της βάσης δεδομένων Azure SQL σε διαχειριζόμενη παρουσία

0
Μετεγκατάσταση της βάσης δεδομένων Azure SQL σε διαχειριζόμενη παρουσία

Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσω στην ερώτηση πώς μπορείτε να μετεγκαταστήσετε ένα υπάρχον αντίγραφο ασφαλείας βάσης δεδομένων στο Arc Managed Instance.

Θα μπορείτε να κάνετε μετεγκατάσταση στην παρουσία του Arc SQL Managed χρησιμοποιώντας δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας / επαναφορά στον οργανισμό σας.

Μπορείτε να βρείτε αυτό το ζήτημα ως lift & shift στα έγγραφα της Microsoft.

Εάν θέλουμε να επαναφέρουμε μια υπάρχουσα βάση δεδομένων στο Azure SQL Managed Instance με το Azure Arc και να κάνουμε κάποια εργασία αργότερα, πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων μας στο κοντέινερ ή στον χώρο αποθήκευσης που φιλοξενούμε στο κοντέινερ.

Αντίστοιχα, δεδομένου ότι το SQL Managed Instance είναι η έκδοση Azure του SQL Server, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό αντίγραφο ασφαλείας βάσης δεδομένων στη διαδικασία μετεγκατάστασης.

Στο παράδειγμά μου στο άρθρο, θα χρησιμοποιήσω τη διαχειριζόμενη παρουσία μου με το όνομα „dmcsqlmi“ όπως και στα άλλα άρθρα μου.

Εάν θέλετε να μάθετε ποιο κοντέινερ ή pod είναι στη δική σας δομή, θα ήταν χρήσιμο να ρίξετε μια ματιά στα προηγούμενα άρθρα μου σχετικά με τις υπηρεσίες δεδομένων με δυνατότητα τόξου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεταφέρετε τα αντίγραφα ασφαλείας μας στην παρουσία του Arc SQL Managed και θα βρείτε τον πιο εύκολο και εφαρμόσιμο σε αυτό το άρθρο.

Αποθήκευση Azure Blob

Εάν έχετε μια βάση δεδομένων που θέλετε να μετακινήσετε στην παρουσία Arc SQL Managed, ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του SQL Server σας στο Azure Blob Storage.

Το μόνο πράγμα που θα χρειαστείτε για να εισαγάγετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας που συνοδεύουν τον SQL Server 2016 στο Azure Blob Storage είναι στην πραγματικότητα ένα κλειδί SAS.

Εάν διαθέτετε κλειδί SAS, μπορείτε να δημιουργήσετε διαπιστευτήρια στον SQL Server και να μεταφέρετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας στον χώρο αποθήκευσης blob.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τα άμεσα αντίγραφα ασφαλείας από τον SQL Server στον χώρο αποθήκευσης blob.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθόδους μεταφοράς. Ένα παράδειγμα ορισμού Διαπιστευτηρίων έχει ως εξής.

Κάναμε τον ορισμό των Διαπιστευτηρίων. Τώρα ας δημιουργήσουμε μια κενή βάση δεδομένων με το όνομα „DMC“ για δοκιμαστικές λειτουργίες.

Δημιουργήσαμε τη βάση δεδομένων DMC. Τώρα ας πάρουμε αντίγραφο ασφαλείας αυτής της βάσης δεδομένων με τα διαπιστευτήρια που δημιουργήσαμε.

Εικόνα 1 : Αποτέλεσμα λειτουργίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Όπως μπορείτε να δείτε, ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τώρα ας το ελέγξουμε μέσω του Azure Blob Storage.

Για να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Azure Storage Explorer είτε να την ελέγξετε μέσω του SQL Server Management Studio. Ψάχνουμε μέσω SSMS.

Αφού ανοίξουμε το SSMS, κάνουμε κλικ στο βέλος δίπλα στο Connect από το παράθυρο του Object Explorer στα αριστερά και επιλέγουμε το Azure Storage.

Εάν έχετε συνδεθεί στο παρελθόν, το Azure δεν θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, αλλά εάν δεν έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο Azure στο παρελθόν, θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Εικόνα 3: Διασφάλιση της ακρίβειας του backup

Ναι, ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Τώρα, εκτελούμε τα διαπιστευτήρια που δημιουργήσαμε για τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στην παρουσία Arc SQL Managed ξανά στην παρουσία Arc SQL Managed.

Μετά την εκτέλεση, επαναφέρω τη βάση δεδομένων DMC με το ακόλουθο μπλοκ κώδικα.

Εικόνα 4: Επαναφορά του αποτελέσματος του αρχείου καταγραφής λειτουργίας

Όπως μπορείτε να δείτε στην Εικόνα 4, κατά την εκτέλεση της διαδικασίας επαναφοράς, πραγματοποιήσαμε και τις πληροφορίες έκδοσης παράλληλα με τη διαδικασία αναβάθμισης και ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη διαδικασία επαναφοράς.

Εικόνα 5: Η επαναφορά είναι επιτυχής

Χρησιμοποιώντας το Azure Blob Storage, μεταφέρετε την κατασκευή σας στο Arc SQL Managed Instance χωρίς να χρειάζεστε Kubernetes και χώρο αποθήκευσης σε επίπεδο υποδομής.

Εάν χρησιμοποιείτε μία από τις προηγούμενες εκδόσεις στην έκδοση SQL Server 2016, επιτρέψτε μου να σας πω ότι από τις 13 Ιουλίου 2021, η υποστήριξη για την έκδοση SQL Server 2016 λήγει.

Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε μετεγκατάσταση σε εκδόσεις πριν από το 2016, εάν μεταφέρετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας στο kubernetes, δεν θα έχετε πρόβλημα με τη μετεγκατάσταση στην παρουσία του Arc SQL Server Managed.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar