Πώς να φτιάξετε μια πυρκαγιά που βρυχάται

4
Πώς να φτιάξετε μια πυρκαγιά που βρυχάται

Συγκεντρωθείτε γύρω από τη φωτιά για μερικές συμβουλές για να φτιάξετε ένα φρυγανισμένο και περιορισμένο φλόγιστρο.

Οι φωτιές είναι ένα κεντρικό μέρος της εμπειρίας σε εξωτερικούς χώρους. Η αφήγηση τρομακτικών ιστοριών γύρω από τις φλόγες, το ψήσιμο marshmallows μέχρι να γίνουν χαζομάρες ή απλώς η ζεστασιά με τους φίλους και την οικογένεια αποτελούν μεγάλη ανταμοιβή μετά από μια μέρα ενεργητικής αναψυχής.

Αλλά η έναρξη και η διατήρηση μιας υγιούς φωτιάς δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Η διαδικασία απόκτησης του κατάλληλου καυσίμου, η καταπολέμηση του ανέμου και του κρύου και η διατήρηση της φωτιάς αναμμένη με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας μπορεί να δημιουργήσει μερικές μεγάλες προκλήσεις. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια ισχυρή, περιορισμένη φωτιά – είτε είστε ταξιδιώτης σε ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ είτε ένας RVer που κάθεται γύρω από έναν καλά σχεδιασμένο δακτύλιο πυρκαγιάς – συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές.

Ring γύρω από τη φωτιά

Ένας σκύλος απολαμβάνει τη ζεστασιά μιας φωτιάς.

Εικόνα: Christoph Wesi

Πολλοί χώροι κατασκήνωσης διαθέτουν πυροσβεστικούς δακτυλίους από μέταλλο και σκυρόδεμα, δίνοντάς σας ένα καθορισμένο σημείο για τη φωτιά σας. Οι μη ανεπτυγμένες τοποθεσίες, από την άλλη πλευρά, αποτελούνται απλώς από γυμνό έδαφος. Εάν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ομοσπονδιακή, πολιτειακή ή τοπική υπηρεσία που διαχειρίζεται τον ιστότοπο για να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπονται οι πυρκαγιές. Μπορεί να απαιτείται άδεια.

Αν ανάβετε φωτιά στην ύπαιθρο, καθαρίστε τις κοντινές βούρτσες και τα κλαδιά που κρέμονται χαμηλά που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη μικρή σας φωτιά στην επόμενη μεγάλη δασική πυρκαγιά. Αφαιρέστε τυχόν γρασίδι και βλάστηση σε μια περιοχή με ακτίνα μεταξύ 8 και 10 ποδιών, συνιστά η ReserveAmerica. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος αποτελείται από άμμο, χαλίκι ή ορυκτό έδαφος – η θερμότητα μπορεί να αποστειρώσει το υγιές έδαφος. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα (καμένα ξύλα, αλουμινόχαρτο κ.λπ.) από προηγούμενους κατασκηνωτές. Δημιουργήστε ένα αυτοσχέδιο δαχτυλίδι με πέτρες για να περιορίσετε τη φωτιά.

Εύρεση καυσίμου

Όταν πρόκειται να βρείτε ξύλα για τη φωτιά σας, κρατήστε τα τοπικά. Εάν φέρετε κορμούς από τη βάση του σπιτιού σας, μπορεί να εισαγάγετε ενοχλητικά έντομα σε ευάλωτα ενδιαιτήματα. Το ξύλο πρέπει να βρίσκεται σε ακτίνα 50 μιλίων. Ευτυχώς, πολλά κάμπινγκ πωλούν τοπικά καυσόξυλα στις εγκαταστάσεις. Καλέστε εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε τοπική προμήθεια.

Αν ψάχνετε για τροφή για καυσόξυλα στην ύπαιθρο, χρησιμοποιήστε μόνο ξύλα που έχουν αποκοπεί από δέντρα και θάμνους. Μην κόβετε ποτέ ξύλα από ζωντανά δέντρα, λέει η ReserveAmerica. Αποφύγετε να προμηθευτείτε κλαδιά παχύτερα από τη γροθιά ενός ενήλικα, καθώς αυτό το υλικό σπάνια καίγεται εντελώς. Και πάλι, επικοινωνήστε με την υπηρεσία διαχείρισης σχετικά με τους κανόνες πυρκαγιάς.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να ανάψετε τη φωτιά. Η Gander Outdoors συνιστά μερικά εύχρηστα προϊόντα για την εργασία.

Ανάφλεξη της Φωτιάς

Όλοι έχουμε δει εκείνες τις ταινίες περιπέτειας όπου ο ήρωας αναφλέγει ένα σωρό από ξερές πευκοβελόνες με τίποτα άλλο από δύο ραβδιά. Ευτυχώς, οι σημερινοί κατασκηνωτές φέρουν σπίρτα ή αναπτήρες βουτανίου για εύκολη ανάφλεξη, αλλά θα χρειαστείτε ακόμα λάστιχο: μικρά κλαδάκια, ξερά φύλλα ή πευκοβελόνες για να ξεκινήσει η φλόγα. Το χαρτί, το χαρτόνι και τα ρινίσματα ξύλου είναι επίσης αρκετά.

Ένα άλλο βασικό συστατικό είναι το προσάναμμα, που αποτελείται από μικρά μπαστούνια που έχουν συνήθως περιφέρεια μικρότερη από 1 ίντσα. Αυτό θα πάει τη φωτιά σας στο επόμενο επίπεδο.

Δείτε αυτή τη φανταστική επισκόπηση της έναρξης πυρκαγιάς από το Go RVing Canada:

Χτίζοντας ένα καλύτερο Blaze

Τώρα έρχεται η μεγάλη απόφαση: Τι είδους φωτιά θέλετε να χτίσετε; Οι έμπειροι κατασκηνωτές θα σας πουν ότι διαφορετικές διαμορφώσεις καυσόξυλων εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς, επομένως εδώ είναι μερικές επιλογές.

Σκηνή ερυθρόδερμων: Αυτό το απλό σχέδιο είναι κατάλληλο για μαγείρεμα. Τοποθετήστε τη δέσμη του tinder σας στο κέντρο και, στη συνέχεια, περικυκλώστε την με ένα «tepee» από μπαστούνια ανάφλεξης. Τοποθετήστε το ξύλο σας με παρόμοιο τρόπο γύρω από το προσάναμμα. Ανάψτε τη λάσπη και οι φλόγες προς τα πάνω θα αυξηθούν καθώς ανάβουν ανάφλεξη και μετά ξύλα.

Περισσότερα tepee βασικά εδώ από CleverHiker.com:

Κλίμα προς: Το κάμπινγκ σας πλήττεται από σταθερό άνεμο; Τότε η άπλα στη φωτιά μπορεί να είναι η λύση σας. Τοποθετήστε ένα μακρύ κομμάτι προσάναμμα στο έδαφος σε γωνία 30 μοιρών, με την άκρη του ραβδιού να δείχνει προς τον άνεμο. Βάλτε το σωρό σας κάτω από το ραβδί ως στήριγμα και, στη συνέχεια, ακουμπήστε πρόσθετα κομμάτια προσάναμμα πάνω στο πρώτο ραβδί, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα «lean-to» πάνω από το ραβδί. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι συνθήκες του ανέμου μπορεί να μεταφέρουν κάρβουνα μακριά από τη φωτιά.

Μια απόδοση κινουμένων σχεδίων μιας πυρκαγιάς σε ξύλινη καμπίνα.Ξύλινη καλύβα: Εάν έχετε παίξει ποτέ με το Lincoln Logs, τότε αυτό το σχέδιο θα είναι ένα στιγμιότυπο. Τοποθετήστε ένα tepee από tinder και kindling στη μέση. Τοποθετήστε δύο κούτσουρα παράλληλα σε κάθε πλευρά του σκυροδέματος. Τοποθετήστε ένα άλλο ζεύγος κορμών πάνω από το πρώτο ζεύγος έτσι ώστε να μοιάζει με #. Συνεχίστε μέχρι να κατασκευάσετε την «ξυλοθήκη» σας και να την ανάψετε.

Πλατφόρμα: Αυτή η διαμόρφωση είναι μια άλλη αγαπημένη για τους μάγειρες στη φωτιά. Όπως η καμπίνα κορμού, τοποθετείτε τα κούτσουρα σε κάθετες σειρές, αλλά αντί για ζεύγη, τοποθετείτε τρία ή περισσότερα κούτσουρα σε μια πυκνή διαμόρφωση. Φωτίστε από την κορυφή για να δημιουργήσετε μια συμπαγή «πλατφόρμα» από κάρβουνα για κατσαρόλες και τηγάνια, λέει Σακίδος.

Απεικόνιση φωτογραφίας μιας πυρκαγιάς αστεριών.Αστέρι: Προτιμάτε ένα αργό έγκαυμα; Για να φτιάξετε μια πυρκαγιά αστεριών, τοποθετήστε κορμούς από άκρη σε άκρη έτσι ώστε να μοιάζουν με αστερίσκο. Τοποθετήστε το tinder και το kindling στο κέντρο του αστερίσκου και ανάψτε. Σπρώξτε τα κούτσουρα προς το κέντρο καθώς καίγονται για σταδιακή κατανάλωση. Για να σβήσετε, αφαιρέστε κορμούς.

Βασικά στοιχεία καύσης και κατάσβεσης

Κρατήστε τη φωτιά σας υπό έλεγχο – μην στοιβάζετε ποτέ τα ξύλα τόσο ψηλά ώστε η φωτιά να καταρρεύσει και να χυθεί έξω από το δακτύλιο πυρκαγιάς. Να προσέχετε τη φωτιά ανά πάσα στιγμή και να έχετε ένα φτυάρι και νερό για να σβήσετε τυχόν φλόγες που δεν ελέγχονται. Εάν χρησιμοποιείτε μια σχάρα για μαγείρεμα, βεβαιωθείτε ότι είναι σε σταθερή βάση — το ζεστό μέταλλο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα (και δεν θέλετε αυτά τα χοτ ντογκ να πέσουν στις φλόγες εάν η ψησταριά γείρει). Σχεδιάστε μια λιχουδιά φιλική στη φωτιά για να επωφεληθείτε από την αυτοσχέδια πηγή θερμότητας σας.

Είστε έτοιμοι να το ονομάσετε νύχτα; Αφού σβήσουμε τις φλόγες με νερό, ανακατεύουμε τη χόβολη με ένα ξυλάκι και ρίχνουμε κι άλλο νερό. Μην εγκαταλείπετε τον ιστότοπο έως ότου οι στάχτες είναι δροσερές στην αφή. αφήστε 20 λεπτά για τη διαδικασία, σύμφωνα με το Τέχνη ανδρισμού. Καθαρίστε και αφαιρέστε οποιοδήποτε πλαστικό ή αλουμινόχαρτο που μπορεί να έχει πέσει κατά λάθος στη φωτιά. Εάν βρίσκεστε στην ύπαιθρο, συνθλίψτε τυχόν κάρβουνο που έχει απομείνει και σκορπίστε τα υπολείμματα σε μια μεγάλη περιοχή.

Τελευταίο βήμα: Κρατήστε ένα επιπλέον απόθεμα marshmallows στη διάθεσή σας για τη φωτιά της επόμενης νύχτας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar